Tennessee Farm Bureau Headquarters

HomeTennessee Farm Bureau Headquarters

Tennessee Farm Bureau Headquarters

Scope: Renovation

Status: Complete

Location: Columbia, TN

Services: Architecture and Interior Design

HFR provided architectural and interior design services to the Tennessee Farm Bureau IT Department. The project was a complete renovation to an outdated, dark and closed space to an open, light and collaborative area.  The newly designed area includes cubicles with a lower profile than the previous space and maintains privacy with frosted glass at the top of the panels which allows for light transmission as well as an updated and modern/timeless style.  The lower cubicle panels allow the natural light from the perimeter windows to flow through the space.  The private perimeter offices have full height window walls with privacy film in the middle to coordinate with the frosted glass at the cubicles. This allows every space to have the benefit of natural sunlight.

The new design has multiple collaboration spaces which were designed to be utilized in multiple locations around the department. Theses spaces were designed so employees would not feel confined to one or two spaces but allow them to change perspective and location when necessary to foster more creativity while fighting the urge to remain stagnant during the day.  The Kimball furniture in the collaboration spaces was selected to allow movement of setup from the different styles of meetings that will be held in those spaces.  Carpet tile and a wood plank LVT (luxury vinyl tile) of the same thickness was used to eliminate transition strips and allow a more fluid and natural flowing design throughout the space while allowing the contrasting design materials to create more interest.  The natural flowing idea of a country stream was continued on the floor and the ceiling to give the large open cubicle area more interest as well as create a subtle path of circulation.  The finishes and materials are light, inviting, fresh and bold while working together with the right amount of contrast to make this office space less of a doldrum and more of an inspiration.

SHARE THIS PROJECT

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

color
http://www.hfrdesign.com/wp-content/themes/paris1/
http://www.hfrdesign.com/
/home/content/p3pnexwpnas14_data01/21/3038221/html/
#2dabe2
style1
default
Loading posts...
#555555
none
loading
#555555
Sort Gallery
on
off
off
Newsletter Input text
on
off